Information til samarbejdspartnere

Hvis den unge er fyldt 18 år og myndig, skal den unge give tilladelse til, at information må gives videre til f.eks. pårørende.

Vi samarbejder med de forskellige instanser, der er relevante for de unges liv: Kommunale socialkonsulenter, jobcenter, STU, praktiserende læger og speciallæger, fysioterapeuter, idrætsforeninger og arbejdspladser.

Ung Ved Fjorden tilbyder ikke beskæftigelse, men vi samarbejder med STU, jobcenter og socialkonsulenter om, at den unge er beskæftiget i dagligdagen. Det forventes, at de unge, som bor i Ung ved Fjorden er under uddannelses, praktik, beskæftigelse eller lignende i hverdagen. 

Ung ved Fjorden har et særligt tæt samarbejde med Studie ved Fjorden. Dette som en bevidst strategi for at udvide de unges sociale netværk.

Ung ved Fjorden kontrolleres af Socialtilsyn Midt. De kommer på såvel anmeldte som uanmeldte kontrolbesøg 1-2 gange pr. år. Der er tale om en omfattende og grundig kontrol, hvor Socialtilsyn Midt gerne vil i dialog med såvel pårørende som de unge, der bor i Ung ved Fjorden.

Anmeldte tilsyn varsles altid, så det er muligt at give udtryk for, at den enkelte ønsker at deltage. Ligeledes inviteres pårørende til disse kontrolbesøg.

Ønskes mere information om Socialtilsyn Midt, så kan der læses mere på: https://tilsynmidt.dk

Seneste tilsynsrapport for hele Midtbyens Botilbud kan findes på Tilbudsportalen

Ung ved Fjorden | tilbudsportalen.dk

Tilbuddet modtager pt. ikke studerende.

I Ung ved fjorden arbejdes der med udgangspunkt i KRAP og social kapital for at sikre det gode fysiske og psysiske arbejdsmiljø.

De tre nøglebegreber i social kapital er tillid, retfærdighed og samarbejdsevne. Social kapital drejer sig om, at skabe organisatorisk værdi gennem medarbejdernes ressourcer og i kraft af værdiskabende relationer, kommunikation og koordination mellem organisationens interessenter internt og eksternt. Ledelsen, MED-udvalg og de tillidsvalgte har alle en vigtig rolle i arbejdet med social kapital.

Ledelsen går forrest ift. at sikre det gode arbejdsmiljø. Vi har en anerkendende tilgang til at øge trivslen både blandt personale og borgere.

Vores kerneopgave er, at sikre beboernes trivsel ud fra en anerkendende, tværfaglig og struktureret hverdag ved at tilgodese individuelle behov.

Vi sikrer det gode arbejdsmiljø ved altid, at have vores kerneopgave i fokus samt ved at have et fagligt kompetent personale. Vi tager vores arbejde seriøst både i relationen med borgere og vores kolleger.

Vi arbejder fra Struer Kommunes fem værdier:

  • Nærhed: Den nære relation mellem borgere og personale er det, som gør forskellen, når man som menneske skal udvikle sig og få mod på at blive herre i eget hus.
  • Gennemsigtighed: Høj grad af medinddragelse og højt informationsniveau skaber et trygt og åbenlyst fundament for borgerne.
  • Ordentlighed: Den anerkendende tilgang til vores borgere skaber ramme for ligeværdighed og ordentlighed i relationen.
  • Tolerance: Al ting tager tid, og vi er alle unikke, og derfor har vi høj grad af tolerance.
  • Fleksibilitet: Med fleksibilitet i hverdagen kan vi sammensætte lige netop det tilbud, den enkelte har behov for.

I Ung ved fjorden arbejder vi med udgangspunkt i selvbestemmelsesretten og det spændingsfelt, der opstår imellem at være voksen men måske ikke altid kan gennemskue konsekvenserne af sine beslutninger. Vi møder den unge med bevidsthed om, at de har udfordringer med habitus, evnen til mentalisering eller kognitive vanskeligheder.

Vi tror på, at mennesker udvikles gennem aktive og meningsfyldte aktiviteter sammen med andre unge.

Fagligt arbejder vi med udgangspunkt følgende tilgange og metoder:

  • Empowerment
  • Relationel tilgang
  • Anerkendende tilgang
  • Ressourceorienteret tilgang
  • KRAP
  • Motivationsteori

Fælles for det faglige fundament er, at de unge inddrages, involveres og gøres ansvarlige hvor de er, så de i så høj grad som muligt kommer til at leve netop det liv, som de ønsker.

Vi samarbejder med de pårørende i det omfang af, at vi har de unges samtykke til dette. I dette samarbejde vægter vi de unges autonomi højest.

Kontakt

Ung ved Fjorden

Bjerggade 54
7600 Struer

T: 96 84 89 00
E: ungvedfjorden@struer.dk