Information til samarbejdspartnere

I Boligfællesskabet Bjerggade 50 arbejder vi med udgangspunkt i en anerkendende og ressourceorienteret tilgang med fokus på samarbejdet med beboerne. Her anvender vi forskellige tværfaglige tilgange i det daglige arbejde med beboerne. Medarbejderne har relevante og specialiserede uddannelser og kompetencer. Der er ansat en bred vifte af forskellige faggrupper såsom: Pædagoger, ergoterapeuter, social og sundhedsassistenter osv. Vi bruger disse kompetencer gennem vidensdeling og sparring på tværs af faggrupper og teams.

Anerkendende pædagogik:

Anerkendelse kommer til udtryk gennem hele den måde, man er i relation til andre på, og det udspringer af en grundlæggende holdning af ligeværdighed og respekt. Vi ser beboeren som et aktivt menneske, der med de rette betingelser kan udvikle personlige kompetencer. Det er i samspillet med den enkelte beboer, at der skabes mulighed og grobund for udvikling, oplevelse af egne ressourcer og læring. Samarbejdet og engagementet er præget af en ærlig og anerkendende tilgang til den enkelte beboer, pårørende og personalet imellem. Anerkendelse skabes i en ligeværdig relation med beboeren. Relationen er ikke ligestillet, det er pædagogen, der er ansvarlig for stemningen, omgangsformen og omgangstonen. Beboeren skal opleve et engagement i samspillet med personalet, der tydeligt signalerer positive forventninger til beboerens mestring.

Ressourceorienteret tilgang:

I tilrettelæggelsen af det socialpædagogiske behandlingstilbud tages udgangspunkt i en ressource-orienteret tilgang med fokus på beboerens kompetencer og potentialer. Der problemløses ud fra en systemisk tænkning, ved at tænke cirkulært - verden forståes ud fra principper om helhed. Man problemtænker ved at overveje hvilke sammenhænge og relationer problemet indgår i. Hvilke positive erfaringer, der kan danne grundlag for de videre tiltag. Ressourcetænkningen synliggør beboerens stærke sider. At tage udgangspunkt i det positive samvær med beboeren, anser vi for udviklingsorienteret, trygheds- og tillidsskabende.

Kompetenceudvikling:

Vi er en udviklende og dynamisk arbejdsplads med fokus på læring, ny viden og faglig opkvalificering. Personalets mange forskellige kompetencer bruges gennem vidensdeling og sparring på tværs af faggrupper og fagteams. Kurser, efter- og videreuddannelse prioriteres højt.

I Boligfælleskabet Bjerggade 50 arbejdes der med udgangspunkt i KRAP og social kapital for at sikre det gode fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

De tre nøglebegreber i social kapital er tillid, retfærdighed og samarbejdsevne. Social kapital drejer sig om, at skabe organisatorisk værdi gennem medarbejdernes ressourcer og i kraft af værdiskabende relationer, kommunikation og koordination mellem organisationens interessenter internt og eksternt. Ledelsen, MED-udvalg og de tillidsvalgte har alle en vigtig rolle i arbejdet med social kapital.

Ledelsen går forrest ift. at sikre det gode arbejdsmiljø. Vi har en anerkendende tilgang til, at øge trivslen både blandt personale og borgere.

Vores kerneopgave er, at sikre beboernes trivsel ud fra en anerkendende, tværfaglig og struktureret hverdag ved at tilgodese individuelle behov.

Vi sikrer det gode arbejdsmiljø ved altid, at have vores kerneopgave i fokus, samt ved at have et fagligt kompetent personale. Vi tager vores arbejde seriøst både i relationen med borgere og vores kolleger.

Tilbuddet er omfattet af kontrol fra Socialtilsyn Midt. De kontrollerer kvaliteten af tilbuddets arbejde mindst en gang om året. Kontroller kan både være uanmeldt eller anmeldt.

Se resultatet af seneste tilsyn Boligfællesskabet Bjerggade 50 | tilbudsportalen.dk

Tilbuddet modtager pt. ikke studerende.

Boligfællesskabet har et bredt samarbejde med de eksterne aktører, hvor der er opstår behov. Det er blandt andet hjemmesygeplejen, læger, forvaltning og regionen mm. Der arbejdes med udgangspunkt i borgernes samtykke, hvor det er nødvendigt.

Vi arbejder fra Struer Kommunes fem værdier:

  • Nærhed: Den nære relation mellem borgere og personale, er det, som gør forskellen, når man som menneske skal udvikle sig og få mod på at blive herre i eget hus.
  • Gennemsigtighed: Høj grad af medinddragelse og højt informationsniveau skaber et trygt og åbenlyst fundament for borgerne.
  • Ordentlighed: Den anerkendende tilgang til vores borgere skaber ramme for ligeværdighed og ordentlighed i relationen.
  • Tolerance: Al ting tager tid, og vi er alle unikke, og derfor har vi høj grad af tolerance.
  • Fleksibilitet: Med fleksibilitet i hverdagen kan vi sammensætte lige netop det tilbud, den enkelte har behov for.
Kontakt

Boligfællesskabet Bjerggade 50

Bjerggade 50
7600 Struer

T: 96 84 89 00
E: midtbyensbotilbud@struer.dk